Sielun synkkä yö kuulostaa enemmänkin kauhuelokuvan nimeltä kuin yhdeltä henkiseen kehitykseen olennaisesti liittyvältä vaiheelta. Sielun synkällä yöllä tarkoitetaan sitä aikaa, jolloin henkisen kehityksen polulla oleva joutuu kohtaamaan demoninsa. Se on vaihe, joka saattaa kestää vuosia. Moni elää sielun synkkää yötä hiljaisesti koko elämänsä ajan vastuuntunnollisesti suorittaen elämää.

Sielun synkässä yössä etsijä pusketaan oman sietokykynsä äärirajoille. Kaikki mikä on aikaisemmin ollut elämässä selvää, alkaa hajota nyt pirstaleiksi. Sinusta saattaa tuntua siltä, että koko maailma on tullut hulluksi. Että sinä olet tullut hulluksi. Ihmiset, joihin turvasit, kävelevät ulos elämästäsi. Paras ystäväsi pettää luottamuksesi. Rakastajasi jättää sinut. Aviomiehesi laittaa avioeron vireille.

Sielun synkkä yö eroaa masennuksesta siinä, että kaikesta pahasta olostasi huolimatta, tiedostat syvällä sisimmässäsi käyväsi läpi prosessia. Tiedostat, että etsinnälläsi on joku syvempi merkitys. Et vain vielä tiedä mitä kaiken etsimisen jälkeen löydät. Tämä aiheuttaa sinulle tuon sielun synkälle yölle tyypillisen yksinäisyyden tunteen.

Ja niin laskeudut synkkään yöhösi sisäistääksesi sen mistä tässä kaikessa on kysymys. Sielun synkkä yö on egon ja sielun kaksintaistelu. Jotta sydänchakrasi voi avautua täyteen rakkauden loistoonsa, sinun on kuorittava itsestäsi kerros kerrokselta pois kaikki se mikä estää rakkauden virtaamisen. Tämän on pakko tapahtua. Sydänchakrasi, sielusi portin, on avauduttava, jotta alempien chakrojen energia pääsee kulkemaan vapaasti ylöspäin ylempiin henkisiin chakroihin.

Egosi vastustaa sitä mitä sinulle on tapahtumassa. Se haluaa sinun palaavan takaisin siihen, mikä sille on turvallista. Takaisin niihin manipuloiviin, vaakakupilla mitattaviin ihmissuhteisiin, joissa teet vaihtokauppaa rakkaudellasi. Sielusi sen sijaan haluaa sinun rakastavan itseäsi ja koko elämää ympärilläsi ehdoitta. Sielusi ei punnitse. Ja niin temmot itseäsi joka suuntaan. Kipuilet. Olet samalla niin avoin ja kuitenkin niin haavoittunut.

Sielun synkkässä yössä eteesi tuodaan syvimmät pelkosi haastavien ihmissuhteiden muodossa. Elämääsi on tullut tai tulee ehkä ihminen, joka on niin erilainen kuin kukaan aikaisemmin tapaamasi. Sinusta tuntuu kuin olisit tuntenut hänet aina. Ehkä hän on kaksoisliekkisi. Ehkä tapaat muitakin samanlaisia ihmisiä. Omilla peloillasi vedät puoleesi myös sitäkin mitä et halua. Kaikkea sitä negatiivista energiaa, joka ruokkii itseään ihmisen pelkoenergialla. Mikä saa sinut tuntemaan huonoa itsetuntoa. Näiden energioiden vaikutuksen alaisena persoonallisuutesi saattaa muuttua. Olet vieras jopa itsellesi. Kysyt itseltäsi mikä piru sinua riivaa.

Tämän vaiheen aikana kohtaamasi ihmiset puskevat sinua kohtaamaan omat negatiiviset tunnetaakkasi. Olivat ne sitten hylätyksi tulemisen pelkoa, hyväksytyksi tulemisen halua, läheisriippuvuutta, kateutta, mustasukkaisuutta, häpeää. Omalla tavallaan kaikki kohtaamasi ihmiset tietämättään auttavat sinua parantumaan. He ovat peilejä kaikille niille egosi kahleille, joista sinun tulee vapautua, jotta sinussa oleva rakkaus voittaa.

Halusi saavuttaa onnellisuus toisen ihmisen kautta on vielä suuri. Se on se mitä tiedät. Mitä osaat. Etsit ehdotonta rakkautta toisesta ihmisestä. Parisuhteesta. Itsekkäästi egosi ohjaamana. Haluat tietää mitä ehdoton rakkaus tarkoittaa. Tarkoittaako se sitä, että sinun tulee antaa periksi omista periaatteistasi. Olla kynnysmatto. Hyväksyä se mitä et halua hyväksyä. Antaa anteeksi vaikka toinen ihan selvästi on väärässä. Tämä rakkaus on peloittavaa. Se on liian suurta käsitettäväksi ja kuitenkin sen kutsu on niin voimakas.

Sielun yökään ei kestä ikuisesti. Tulee aika, jolloin et enää pelkää. Kerros kerrokselta olet kuorinut itsesi paljaaksi. Kerros kerrokselta olet antanut itsellesi luvan eheytyä. Olet tehnyt työtä itsesi kanssa. Ravistanut pois kaiken sen mikä ei enää palvele sinun korkeinta minääsi. Olet löytänyt oman voimasi ja olet siinä läsnä. Et enää feikkaa.

Et enää hae onnellisuuttasi toisesta ihmisestä. Et pelkää yksinäisyyttä, mutta et pelkää parisuhdettakaan. Tämä ei tarkoita sitä ettetkö rakastaisi toista ihmistä. Itse asiassa rakastat niin paljon, että ainoa mitä haluat, on hänen onnellisuutensa. Hyväksyt hänet juuri sellaisena kuin hän on, koska hyväksyt itsesi. Et enää tuo kaikkia vanhoja haavojasi jokaisen tapaamasi ihmisen jalkojen juureen. Et enää laita heitä vastuuseen siitä mitä sinulle on aikaisemmin tapahtunut. Et syyllistä, et vertaa. Et rajoita, etkä kahlitse toista ihmistä elämään kanssasi vain siksi, että sinä voit tuntea olosi turvalliseksi. Ymmärrät, että hän on kanssasi, koska hän haluaa olla kanssasi. Ymmärrät, että kahden henkisesti tasapainoisen ihmisen välinen rakkaus on tasapainoista ja kunnioittavaa. Toisen ihmisen huomioon ottavaa syvää kiintymystä.

Nyt ihmissuhteesi ovat aitoja ihmissuhteita, koska sinä olet aito. Sinulla ei ole tarvetta tuomita ketään. Ei sanoin tai teoin osoittaa omaa paremmuuttasi. Tiedät, että onnellisuutesi ei ole riippuvainen kenenkään sanomisista tai tekemisistä. Ymmärrät, että voit joka hetki valita ja niin valitset olla onnellinen. Valitsemalla oman onnellisuutesi, teet muutkin ihmiset ympärilläsi onnellisiksi. Ja jos joku ei tuosta pidä, sekään ei maailmaasi kaada. Sivuutat pienet harmit huolettomasti. Tiedät, että jokaisessa ihmisessä asuu sama rakkaus kuin sinussa. He vain tarvitsevat vielä aikaa sen löytääkseen.

Ja niin olet sisäistänyt sen kaikista suurimman henkisen opin. Syyn siihen miksi olet tullut tänne planeetalle nimeltä Maa. Olet tullut, koska halusit kokea sen miltä tuntuu tuntea ehdotonta rakkautta fyysisessä olomuodossa. Haluat tuntea miltä tuntuu olla vapaa. Vapaa egon peloista. Egon vaatimuksista. Sen rajoitteista. Elämääsi ei enää hallitse se mitä sinulle on tapahtunut. Kuka mitenkin on sinua loukannut. Haavoittanut. Pettänyt. Pystyt nyt suuntaamaan elämänvoimasi siihen mitä haluat elämääsi luoda. Ymmärrät, että elämäsi onkin lahja. Ei joku karmasi aiheuttama rangaistus, jossa ajelehdit tuntemattomien voimien armoilla tilanteesta, ihmisestä toiseen. Nyt sinulle avautuu ymmärrys siitä miten voimakas olet. Nyt voit alkaa luoda elämääsi juuri sellaiseksi kuin sinä haluat linjaamalla oman luomisvoimasi Korkeimman voiman luomisvoiman kanssa.