Heräämisesi henkiselle kehitykselle tapahtuu silloin, kun alat kysyä isoja kysymyksiä: ”Kuka minä olen? Mikä on elämäni tarkoitus? Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen?” Tietoisuus siitä, että elämässä on pakko olla muutakin kuin vain se minkä näet fyysisessä maailmassa ohjaa sinua eteenpäin etsimään vastauksia kysymyksiisi. Astut henkiselle polulle janoten syvempää, ikiaikaista viisautta.

Jokaisella vastauksia etsivällä on omat syynsä etsintäänsä. Ehkä syynä on joku suuri elämänmuutos, kuten läheisen ihmisen kuolema, taloudellinen ahdinko, onnettomuus tai muu elämän perusarvojasi ravisteleva tapahtuma. Tai ehkä etsintä on hiljaisempaa, sisimmästä kumpuavaa tyytymättömyyttä ja halua löytää elämälle joku syvempi tarkoitus. Ehkä se on tunne, jota ei edes osata pukea sanoiksi. Tunne siitä, että on heitetty tänne planeetalle Maa ilman ohjekirjaa siihen, miten tämä elämä pitäisi elää. Tuon tunteen ajamana olet ehkä ajautunut yhdestä parisuhteesta, työstä tai paikasta toiseen etsien tyydytystä ja onnellisuutta, niitä kuitenkaan löytämättä.

Puhdistuminen alkaa ja niin otat ensimmäisiä haparoivia askeleitasi henkisellä polulla. Tulet tietoiseksi niistä esteistä, joita olet rakentanut oman totuudellisen minäsi ympärille. Alat kyseenalaistaa sen miten elät, mitä työtä teet ja kenen kanssa jaat elämäsi. Jatkat isojen kysymysten kysymistä. Menetät vanhoja ystäviä ja saat uusia henkisiä ystäviä. Ehkä sinulle nousee polttava tarve muuttaa elämäntapasi terveellisemmiksi. Alat pitää parempaa huolta kehostasi. Lopetat päihteiden käyttämisen. Opettelet meditoimaan.

Janoat tietoa kirjoista, kursseilta ja henkisiltä opettajilta. Antaudut aivan täysillä henkiselle kehitykselle. Alat tehdä työtä itsesi kanssa avaten mielesi ja tunteidesi solmuja. Sisäistät sen kuinka negatiiviset ajatuksesi, uskomuksesi ja tunteesi ovat suurimmat esteet henkisen kehityksesi tiellä. Opettelet anteeksi antoa, irtipäästämistä ja rakkautta omaan itseesi. Halusi puhdistua ja parantua on suuri.

Valaistumisen vaiheessa sinulle avautuu ihan uusi, mystinen maailma. Intuitiosi on vahva. Manifestoit helposti sen mitä haluat elämääsi tuoda käyttäen vetovoiman lain oppeja. Parantajan kykysi herää. Näkijän yhteytesi avautuu. Kanavoit enkeleitä, Jeesusta tai suoraan Jumalaa.

Niin ihanaa kuin tämä vaihe onkin, vaarana on, että egosi rakastaa liikaa uusia kykyjäsi. Saatat tuntea olevasi valittu, koska sinulle on annettu ”lahja”. Tiedät ja näet niin paljon enemmän kuin muut ihmiset. Haluat auttaa ihan kaikkia, mutta miten epäitsekästä on auttamisen halusi. Onko se egon Jeesus-kompleksia vai puhtaasta lähimmäisen rakkaudesta kumpuavaa auttamisen halua. Mystinen tieto on vaarallista, jos sillä pönkitetään huonoa itsetuntoa ja egoa.

Suurimpana vaarana on jäädä jumiin tälle tasolle kuvitellen, että tämä on se määränpää mihin tulee pyrkiä.

He, jotka eivät anna egonsa määrätä henkisen kehityksensä polkua, jatkavat eteenpäin syvimmän äänensä kutsumina. Tuo ääni on intuition, Pyhän Hengen ääni, joka kuiskii kutsua valoon.

Sielun pimeä yö on henkistä extremiä. Se on testi siihen miten osaat luopua siitä mikä ei ole sinulle tarkoitettu. Ihmisen ego on iso ja se haluaa hallita kaikkea. Luulitko ihan oikeasti, että se antaisi sinun ihan näin helposti paeta egosi vankilasta ja antaa sielusi tarttua ohjaimiin?

Tunnet aivan täydellistä, pohjatonta voimattomuutta, epävarmuutta, epätoivoa, koska nyt sinulla ei ole mitään kontrollia siihen mitä sinulle tapahtuu. Sinut on laitettu katkolle. Sinut on laitettu testiin. Henkimaailma on katkaissut yhteytesi. Se minkä olit kokenut olevan läsnä, onkin nyt poissa. Intuitiosi on hiljaa.

Tässä vaiheessa moni toivoo, että ei olisi koskaan edes lähtenyt tälle henkiselle polulle. Nyt on henkisestä kehityksestä hileet ja bileet kaukana. Se ”aaahhh. kaikki on ihanaa –vaihe” on ohi. Kuitenkaan paluuta entiseen ei ole. Et ole enää sama ihminen kuin olit ennen kuin astuit tälle polulle.

Jumalainen yhteys on alussa vain aavistus siitä, että jossain tämän sielun synkän yön pimeän tunnelin päässä on valo. Heität kädet ilmaan avuttomana ja pyydät, että sinut ohjataan tuohon valoon. Ymmärrät, että elämääsi ohjaakin sinua paljon suurempi voima, joka vaatii sinulta ehdotonta uskollisuutta. Ymmärrät kuinka sinua on askel askeleelta kuljetettu suuremman suunnitelman mukaan.

Synnyt uudestaan. Ehkä menet joku ilta nukkumaan itkuisen ahdistuneena pyytäen parannusta. Heräät ja kaikki koettelemuksesi ovat poissa. Sinussa on vain suuri rauha ja hiljaisuus. Sinussa on tapahtunut ihme. Tiedät, että olet turvassa. Mitä ikinä tarvitset tai haluat, sinun tulee vain pyytää ja, se sinulle annetaan. Mikä omituisinta; kaikki mitä olet aikaisemmin halunnut, menettää merkityksensä. Sinulla on vain valtava halu auttaa koko ihmiskuntaa. Et enää pelkää. Et tunne itseäsi yksinäiseksi. On kuin olisit yhdistynyt kaiken olevaisen kanssa. Tunnet suunnatonta iloa ja onnellisuutta. Rakkautta, jota ei voi edes laittaa sanoiksi.

Mutta tämäkään vaihe ei ole haasteeton. Sinua testataan edelleen sen suhteen miten vankka uskosi on. Polullesi laitetaan kiusauksia. Sinua koetellaan. Kuinka hyvin olet oppinut antamaan anteeksi. Päästämään irti peloistasi. Luovuttamaan oman tahtosi Korkeimman voiman käsiin.

Kyseessä ei siten ole päätepysäkki. Et ole valmis. Et tule koskaan olemaan valmis. Olet valmis vain ja ainoastaan sille, että nyt olet sisäistänyt sen mistä Jeesus puhuu Ihmeiden oppikirjassa. Sen miten parantuaksesi, sinun tulee pyytää parannusta muille. Sen miten valitsemalla parantumisen itsellesi, autat muitakin parantumaan. Kyseessä on siten aina valinta valon ja pimeyden välillä.

Ymmärrät, että sinun tuli kokea kaikki se mitä olet kokenut, jotta voit omalla kokemuksellasi auttaa muitakin loytämään oma valonsa.

Ymmärrät, että olet valo ja rakkaus.

(Eri vaiheet ovat Ron Roth:n kirjasta ”The Five Stages of Healing”. Tekstiosuudet ovat omaa tekstiäni. Kuva: oma kuvani Sheffieldistä)

Kirjoittaja on Englannissa asuva intuitiivinen tunneterapeutti ja hypnoterapeutti.