Tunnetko, että elämäsi voisi olla tasapainoisempaa, onnellisempaa, ehyempää?

Vaivaako sinua negatiiviset ajatukset, uskomukset tai tunteet, joista et vain osaa päästää irti?

Syynä voi olla käsittelemätön tunne eli lukossa oleva tunne.

Ei ole sattumaa, että olet täällä sivullani. Sinä myös olet oman elämäsi etsijä. Myös sinä olet kysynyt ”mitä, missä, milloin” kysymyksiä elämäsi tarkoituksesta.

Ehkä etsintääsi on ollut syynä joku suuri elämänmuutos, joka on ravistellut elämäsi perusarvoja ja saanut sinut miettimään elämän tarkoitusta. Tai ehkä etsintäsi on hiljaisempaa, sisimmästäsi kumpuavaa tyytymättömyyttä ja halua löytää elämälle joku syvempi tarkoitus.

Ehkä se on vain aavistus tunteesta, jota et oikein edes osaa pukea sanoiksi. Tunne siitä, että sinut heitettiin tälle planeetalle Maa ilman ohjekirjaa siihen miten tämä elämä tulisi elää.

Mutta elämäsi täällä ei ole sattumaa. Synnyit tänne, jotta voit kasvaa inhimillisenä ihmisenä. Ihmisenä oleminen sisältää myös tunteiden kokemisen. Negatiivisten tunteiden, kuten mustasukkaisuuden, vihan, kateuden ja puolestaan positiivisien tunteiden kuten ilon, onnellisuuden ja rakkauden tunteiden kokeminen ovat kaikki ihmisenä olemisen ja kasvamisen kokemusta. Kun mitään tunnetta ei kielletä, vaan se uskalletaan tuntea häpeilemättä, tunne vapautuu. Ongelmia muodostuu silloin, kun epämiellyttävä tunne yritetään työntää pois erilaisten defenssimekanismien avulla tai kadottamalla se vaikka adiktioihin.

Tunne ei kuitenkaan katoa mihinkään vaan se hautautuu alitajuntaan ja kehon energiaan. Sieltä käsin se ohjaa elämää luoden elämään sellaisia olosuhteita ja ihmissuhteita, joiden kautta sen elinkaari voidaan elää loppuun saakka.

Henkisessä kehityksessä näiden negatiivisten, hävettävien tunteiden ja negatiivisten uskomusten kohdalla puhutaan varjoista ja varjotyöskentelystä (shadow work). Sillä tarkoitetaan sitä kuinka kohtaamalla ja tunnistamalla varjonsa, ihminen kasvaa henkisesti ja vapautuu menneisyytensä taakoista. Henkinen kehitys ja ”spiritual healing” tarkoittaa siten yksinkertaisesti sitä, että tulemme tietoiseksi tiedostamattomasta.

Hypnoterapiassa voimme lähteä avaamaan näitä tunteiden ja elämän solmukohtia regression avulla palaamalla menneisyyteen ja selvittämällä sen mistä ongelmat juontavat juurensa. Regressiota voidaan käyttää tässä elämässä tapahtuneiden tilanteiden ja niihin liittyvien käsittelemättömien tunteiden avaamiseen. Joskus on välttämätöntä jäljittää tunneoiretta tätä elämää kauemmaksi johonkin toiseen elämään menneiden elämien regression avulla.

Hypnoterapiassa käytetään hypnoosia, mikä on aivan luonnollinen rentoutuneisuuden tila. Muuntuneeksi tietoisuuden tilaksi sitä voidaan myös kutsua, koska samoin kuin meditoinnin aikana, aivojen värähtelytaajuus tipahtaa miellyttävään, päiväunen omaiseen, rentoutuneeseen alfa- tai theta-taajuuteen. Ajatteleva mieli rentoutuu ja siellä syvemmällä oleva intuitiivinen, luova alitajunta avautuu. Hypnoosissa olet täysin tietoinen siitä mitä tapahtuu. Hypnoosiin ei voi jäädä eikä hypnoosi ole mielen hallintaa.

Jos sinulla on elämässäsi solmukohtia ja kaipaat apua, ole hyvä ja ota yhteyttä joko sivustollani olevan yhteydenottolomakkeen kautta tai kirjoittamalla sähköistä postia osoitteeseen:

mervi@mervi-bergstrom.com

Tarjoan puolen tunnin ilmaisen konsultoinnin Zoomin tai WhatsAppin kautta puheluna. Puhelun aikana voin kertoa lisää terapiastani ja vastata kysymyksiisi.

95e/kerta