Meditointi on mielen rauhoittamista, kehon rentouttamista ja tässä hetkessä olemista. Se on samalla omaan mieleen tutustumista. Se on omien ajatusten ja tunteiden tarkkailua. Mistä ne tulevat ja mitä ne merkitsevät? Mitä sinun on hyvä pitää ja mistä voisit päästää irti?

 

Mielessä liikkuu keskimäärin 50.000 ajatusta joka päivä. Joinakin päivinä jopa enemmän. Mieli  miettii joko mennyttä tai tulevaa. Hyvin harvoin se malttaa olla läsnä tässä hetkessä. Entä, jos voisit hiljentää mielesi nauttimaan tästä hetkestä ja jopa valita ne ajatukset, joita haluat ajatella?

Meditoinnin avulla voit löytää tien oman syvimmän olemuksesi ääreen kaikkien niiden kulissien takaa, jotka olet mieleesi luonut. Nuo kulissit syntyvät kasvatuksen, koulutuksen ja kulttuurin vaikutuksesta. Ne ovat tietoisen mielen opittuja ajatusmalleja ja uskomuksia. Ne eivät ole totta, vaikka mielesi niin haluaakin sinulle uskotella.  

Olet niin paljon enemmän kuin vain jatkuvasti ajatteleva tietoinen mielesi. Sinulla on myös tiedostamaton mieli, alitajunta, joka valitettavan usein hautautuu tietoisen mielen ajatusruuhkan alle.

Jo lyhyt hiljentymisen hetki joka päivä auttaa sinua hiljentämään jatkuvien ajatusten virran ja avaamaan tien alitajuntasi intuitiiviseen viisauteen.

Hiljentymisen hetki luo mieleesi tyhjää tilaa. Tilaa, jossa ratkaisut pongahtavat mieleen. Ideat syntyvät ja innostus nousee.

Isoin meditointia koskeva pelko on siinä, että mieli pitää heti osata tyhjentää kaikista ajatuksista.

Toinen meditointia koskeva harhaluulo on siinä, että se on aikaavievää.

Kolmas uskomus on, että vain henkisellä polulla olevat meditoivat.

Kun unohdat kaikki meditointiin liittyvät ennakko-odotukset ja lähdet puhtaasti mukaan sillä mielellä, että meditointi ei ole sen ihmeellisempää kuin mielen keskittämistä johonkin hetkeksi ilman suorituspaineita siitä mitä pitäisi tapahtua, meditoinnin opettelemisesta muodostuu mielenkiintoinen ja avaava matka omaan mieleen.

Tule siis mukaan avoimin mielin. Ilman odotuksia. Ilman paineita. Ilman suorittamisen tarvetta. Tule tutustumaan omaan sisimpään. Sinne minne et usein ehdi mennä.

Meditoinnin kokemusta voi verrata taivaaseen ja taivaan täyttäviin pilviin. Taivas on ihmisen mieli ja pilvet ovat ajatuksia. Jos taivas on täynnä pilviä, sen kirkas ja puhdas sininen kauneus ei näy. Sama mielen kanssa. Jos mielen täyttävät jatkuvat, hallitsettomat ajatukset, mielen luontainen tyyneys ja sen kauneus eivät pääse esiin. Syvin olemuksemme on rauhallisuus, rakkaus ja elämänilo. Meditointi auttaa saavuttamaan tuon tilan harjoituksen kautta.

Tämä aikaisemmin Opi hiljentymään –verkkokurssin nimellä kulkenut viisi viikkoa kestänyt meditointikurssini tutustuttaa sinut meditoinnin peruskäsitteisiin. En pyydä sinua istumaan risti-istunnassa, mutta kerron sinulle laajasti erilaisista käsitteistä, jotka liittyvät meditointiin. Annan sinulle runsaasti harjoituksia ja ohjattuja meditaatioita.

 

Materiaalin teemat

Fyysinen keho – miten meditointi vaikuttaa ihmisen kehon toimintoihin ja vähentää stressiä

Mentaalikeho – miten meditointi vaikuttaa ajatuksiin ja mieleen

Tunnekeho – miten meditatiivinen oleminen eli tietoinen läsnäolo auttaa kohtaamaan tunteita

Henkikeho – miten meditatiivinen mieli on niin paljon enemmän kuin vain ihmisen rajoitettu, ajatteleva mieli

 

Kurssi on audiokurssi. Pääset heti tutustumaan kurssin koko materiaaliin ja voit tallentaa mp3-muodossa olevat äänitteet omalle laitteellesi.

 

Kertamaksu pankkitunnuksilla 59€